Istoria Pokerului Online

Chiar dacă tradiţionalul joc de cărţi, pokerul, se joacă de aproape 200 de ani, pokerul online a apărut doar la mijlocul anilor 90, dar a avut şi are un succes extraordinar.

Prima dată online pokerul a fost promovat de către agenţiile de pariuri sportive,  prima sală de poker online fiind deschis abia în 1998 de către Planet Poker. Această sală există şi în momentul de faţă, însă a intrat în umbra sălilor care conduc în momentul de faţă piaţa de online poker. Mulţi nu ştiu, dar Planet Poker a introdus tradiţionalul sistem rake, care funcţionează şi în momentul de faţă.

Odată cu apariţia primei săli, rând pe rând au apărut alte săli de online poker, printre care şi [pap]Paradise Poker[/pap], care şi-a deschis uşiile în 2001, şi în scurt timp a devenit lider de piaţă.

La începutul Pokerului Online însă a existat un moment şi mai delicat. Poker Spot a fost o sală de poker online condus de către un jucător profesionist, Dutch Boyd. A fost prima sală care a oferit turnee online, însă după scurt timp siteul a dispărut, din cauza faptului că firma care se ocupa cu plăţiile nu a transferat banii în contul celor de la Poker Spot, şi astfel nici ei nu au putut să plătească jucătorii.

A fost singurul caz de acest gen, iar în momentul de faţă astfel de lucruri nu se repetă, mai ales că săliile de poker cer diferite documente de la jucători când vor să depună bani utilizând cardul, şi au apărut modalităţi de plată foarte sigure, precum Neteller.

În 2001 au apărut încă două săli, care şi în momentul de faţă se află în top, [ps]PokerStars[/ps] şi [pp]PartyPoker[/pp].

Industria pokerului online a crescut de la an la an, adunând din ce în ce mai mulţi jucători.

În 2003 lider de piaţă era ParadisePoker, iar cei de la PartyPoker cheltuiau foarte mulţi bani în reclame, însă sala PokerStars a intrat în mintea tuturor datorită unui jucător, şi anume Chris Moneymaker, care jucând la un turneu satelit WSOP cu un buy-in de 40$ a reuşit să ajungă la Main Event-ul din Las Vegas, acolo unde a reuşit să câştige turneul la care au participat 839 de jucători printre care şi profesionişti. Chris Moneymaker a câştigat 2,5 milioane de $ la acel turneu (sumă importantă, dacă ne gândim că a fost primul său turneu jucat Live).

Din 2004 industria pokerului online a explodat, popularitatea pokerului crescând foarte mult datorită lui Moneymaker. Din ce în ce mai mulţi oameni au început să joace poker pe internet, gândinduse la faptul că poate odată vor avea şi ei soarta lui Chris.

În momentul de faţă companiile care se ocupă cu aceste săli de poker investesc foarte mulţi bani în promovarea săliilor, a pokerului online, iar unele companii au intrat şi pe piaţa bursieră.