Seven-card Stud

Seven-card Stud este o altă variantă populară a pokerului şi era cea mai populară înainte de mediatizarea Hold’em-ului. Poate fi jucat de 2-8 jucători la o masă.

Majoritatea sălilor online oferă această variantă. La început pare complicat să ai 7 cărţi în mână, dar de fapt jocul este simplu şi se învaţă uşor dacă ai mai jucat alte variante a pokerului.

Jocul

De obicei se joacă cu ante şi bring-in. Fiecare jucător primeşte 3 cărţi, două cu faţa în jos şi unul cu faţa în sus. Dacă se joacă cu bring-in jucătorul cu cartea cea mai mică postează in pot valoarea bring-in-ului. Pariurile se desfăşoară în sensul acelor de ceasornic. Dacă s-a postat bring-in-ul, următorul jucător nu poate da check. Dacă nu se foloseşte bring-in, pariul începe de la jucătorul care are cartea cea mai mare (dintre cărţile vizibile, desigur) şi acest jucător poate da check.

După prima rundă de pariuri jucătorii rămaşi în joc primesc încă o carte cu faţa în sus (denumit Fourth Street). Jucătorul care are cea mai bună mână din cărţile cu faţa în sus începe pariurile (pereche, etc. fără chintă, flush şi restul mâinilor care necesită 5 cărţi). Acest sistem se foloseşte şi în următoarele runde de pariuri.

După încă o carte primită cu faţa în sus (Fifth Street) începe a treia rundă de pariuri. Jucătorii mai primesc două cărţi cu faţa în sus (Sixth şi Seventh Street), fiecare fiind urmat de o rundă de pariuri. La final ultima carte se împarte cu faţa în jos (River-ul), şi începe ultima rundă de pariuri urmat de showdown dacă este necesar.

Jucătorii rămaşi în joc au în mână 7 cărţi (3 cu faţa în jos şi 4 cu faţa în sus). Mâna se formează folosind oricare 5 cărţi din cele 7 primite şi se folosesc valorile standard a mâinilor.

Exemple în imagini

Ante, bring-in şi primele 3 cărţi

Ante, bring-in şi primele 3 cărţi

Fourth Street

Fourth Street

Fifth Street

Fifth Street

Sixth Street

Sixth Street

Seventh Street şi showdown

Seventh Street şi showdown