Pokerul pe lista oficială a jocurilor de îndemânare

februarie 26, 2010 Comentariile sunt închise pentru Pokerul pe lista oficială a jocurilor de îndemânare

IMSA (Asociaţia Internaţională a Jocurilor Minţii) au anunţat că intenţionează să accepte Federaţia Internaţională de Poker ca membru al asociaţiei de la următoarea reuniune în luna aprilie. Acest lucru înseamnă că Comitetului Olimpic Internaţional va accepta automat pokerul pe lista lor de jocuri de îndemânare, cum ar fi şahul, bridge sau go.

Primind aceeaşi recunoaştere ca şi jocul de şah şi bidge, este o mare realizare pentru poker„, a declarat preşedintele IFP, Anthony Holden.

Asta nu înseamnă neapărat că vom vedea vreodată poker la Jocurile Olimpice, dar această decizie poate să devină foarte important prin alte căi. De exemplu, recunoaşterea Comitetului Olimpic Internaţional va fi un argument puternic pentru cei care susţin că jocul de poker este un joc de abilitate, ori de câte ori starea jocului va mai fi dezbătută în sălile de judecată. Se vor putea înfiinţa mult mai uşor cluburi de poker private în acele jurisdicţii în care jocul a fost anterior monopolizat de către stat.

„Pokerul nu este ca şi celelalte jocuri de noroc. Este un joc social, unde oamenii joacă împotriva celuilalt şi în care abilităţile sunt mult mai importante decât norocul. Există peste 120-150 milioane de jucători de poker în lume, astfel că am meritat această recunoaştere din plin.” a adăugat Anthony Holden, preşedintele IFP.

Articole relevante

Nu se pot trimite răspunsuri la acest articol.